Videoafspraken maken voor sales


Veel sales- en accountmanagers stappen graag de auto in om kennis te maken met een prospect of een offerte te bespreken. Persoonlijk contact tijdens een eerste bezoek is zeker belangrijk, maar al die afspraken brengen kosten met zich mee. Waarom zou u deze eerste bezoeken niet vervangen door videoafspraken? Dit scheelt u veel reistijd en u kunt veel effectiever werken.

Heeft uw team of medewerker nog moeite met het voeren van videoafspraken? Weten zij niet welke tools ze kunnen gebruiken of hoe ze een goed gesprek voeren? Wij bieden een maatwerk trainingsprogramma aan om uw team goed te laten presteren met het voeren van videoafspraken!

Plan van aanpak video sales


Sales via video kan heel gemakkelijk vanuit huis. Met een webcam en een goede microfoon kunt u vrijwel direct starten. Krijgt u een aanvraag van een prospect, dan kunt u deze ook prima online kennis laten maken met u en uw organisatie. Tools als Skype, Zoom en MS Teams zijn betaalbaar en gebruiksvriendelijk. Wij adviseren u graag welke tool bij uw organisatie past.

Om tot goede videoafspraken te komen moet u beschikken over een duidelijke strategie. Hoe komen leads binnen, hoe zet u deze om naar videoafspraken, welk aanbod gaat u doen tijdens de videocall en wat is de follow-up? Wij hebben meer dan 10 jaar ervaring in de sales en bepalen deze strategie graag samen met u.

Voordelen van videoafspraken


Door op een nieuwe manier te gaan werken kunt u veel reis-en tijdbesparing realiseren. Door videoafspraken in te zetten als eerste kennismaking kunt u snel achterhalen of de prospect geschikt is. Met een videoafspraak kunnen we:
  • Met elkaar kennismaken
  • Een korte presentatie geven
  • Kennis uitwisselen
  • Vervolg afspraak maken (online of fysiek)
Gebruikt u tijdens uw kennismaking een presentatie? Ook deze kunt u online tonen aan de klant. De voordelen van videoafspraken zijn enorm voor uw salesteam.

Training & coaching bij videoafspraken


Het voeren van goede videoafspraken is anders dan een fysiek salesgesprek. Het vraagt om andere vaardigheden en opbouw van een afspraak. Wij hebben veel ervaring met het goed voeren van videoafspraken en het genereren van verkopen. Tijdens een 1-op-1 afspraak of samen met uw team delen wij onze kennis, geven we feedback op uw huidige aanpak en laten wij u zien hoe u optimaal videoafspraken moet voeren. In de dagen na de training kunnen we ook nog feedback geven op hoe de tips in de praktijk worden toegepast.

Heeft u interesse in onze training / coaching rondom het voeren van videoafspraken? Neem dan contact met ons. Wij plannen dan graag een afspraak voor een videokennismakingsgesprek!